kinderfysio

Kinderen met bewegingsproblemen kunnen daar veel last van hebben, niet alleen lichamelijk naar ook sociaal. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met samen spelen op het schoolplein of in de gymles niet mee kunnen komen met leeftijdsgenootjes. Bewegingsproblemen kunnen  veel invloed hebben op het welbevinden van een kind en het functioneren in een groep

Kinderfysio


Iedereen heeft in zijn kinderjaren leren bewegen. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna vanzelf. Maar bij sommige kinderen duurt het wat langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen tussen 0 en 18 jaar.


Als bewegen niet vanzelf gaat

Problemen in het bewegend functioneren kunnen komen door een aandoening aan de zintuigen, organen, het zenuwstelsel of het houdings- bewegingsapparaat. Hierdoor kunnen kinderen te weinig motorische beweegervaring opdoen. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of zij moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk te bewegen.
't Eschhoes | Hooidijk 21 | 7661 RA Vasse | telefoon 0541-680560 | email info@eschhoes.nl